Selecteer een pagina

Tips voor een gezonde, gelukkige zwangerschap.

Een gelukkige zwangerschap begint met gezonde voeding, een evenwichtige levensstijl en positieve emoties.

Zwangerschap is een bijzondere tijd voor vrouwen, omdat het lichaam zich voorbereidt op het groeien en baren van een kind. De voedingsbehoefte van nieuwe moeders verandert, hun voeding moet worden aangepast aan het nieuwe meegroeiende leven.

Is visolie veilig tijdens de zwangerschap,

het antwoord ja!

Er zijn verschillende vitamines en mineralen nodig voor een gezonde zwangerschap, inclusief de juiste inname van Omega-3 vetzuren.

prenatale voeding, omega 3, voor jou en je baby

Omega 3

Voordelen bij je zwangerschap

Omega-3 zijn bouwstenen van de meervoudige onverzadigde vetten en helpen het lichaam om normaal te functioneren. De vetzuren in Omega-3 spelen een rol zowel in de hersenontwikkeling, als het zenuwstelsel en het gezichtsvermogen van moeders als baby’s. Deze essentiële vetzuren worden niet aangemaakt door het lijf, 2 haringen per dag of supplementen zijn noodzakelijk.

Voor, tijdens en na de zwangerschap heeft het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan Omega-3 veel voordelen. Omega-3 vetzuren helpen om ontstekingen te verminderen en dit is bijzonder belangrijk voor de gezondheid van het sperma, de vruchtbaarheid en de ontwikkeling van de embryo te verbeteren. Het stimuleert de gezonde groei van de hersenen, zenuwstelstel en de ogen van de foetus en de borst gevoede baby.

Prenataal en postnataal dieet

met Omega-3-supplementen.

Het vaststellen en behouden van evenwichtige Omega-3 waarden heeft voordelen vanaf de conceptie tot de geboorte en daarna. Het opnemen van essentiële vetzuren in de voeding van uw baby of peuter is belangrijk voor een gezonde groei en ontwikkeling van uw kind.

Het innemen van Omega-3 zijn goed voor onze darmen, ons zenuwstelsel en om veerkrachtig te worden en te blijven. Je zwangerschap en de geboorte van je baby is vaak fysiek en emotioneel zwaar dan is het soms lastig om goed te zorgen voor jezelf. Omega-3 zijn een essentiële vetzuren wat niet aangemaakt wordt door je lichaam. Door Omega-3 toe te voegen aan je dagelijkse voeding zorg je voor je lijf, zodat je kan blijven doen wat je wil doen!

In mijn praktijk begeleid ik mensen naar een stress vrij leven door hun lichaam in balans te brengen. Stress is meer biologie dan psychologie. Met de biologie zorg ik dat je kunt blijven doen wat je wil doen voor, tijdens en na je zwangerschap door natuurlijke voedingsstoffen toe te voegen, ook voor jou als zwangere vrouw.

De start kun je nooit meer over doen, begin daarom goed!
Voor jou, je partner en jullie baby.

oMEGA-aanbod

Wil je een goede start voor jezelf tijdens je zwangerschap en de beste start voor je baby. Zorg dan voor een goede balans van je Omega’s.

1 Vetzurenprofiel analyse, meten is weten!

1 Testrapport met persoonlijke aanbevelingen

en richtlijnen voor een optimale Omega 3.

2 Flessen van 300 ml met Balance Oil+

2 flessen van 100 ml Balance Oil+

incl. maatbekertje

 

€ 286,-

Een voedingsplan voor zwangere vrouwen.

Prenatale voeding

Er zijn veel aspecten van de levensstijl die de gezondheid van ons darmmicrobioom tijdens de zwangerschap kunnen beïnvloeden, zoals beweging, emotionele gezondheid en onze voeding.

Of je een vleesrijk, vegetarisch of veganistisch dieet volgt tijdens je zwangerschap, gezond eten tijdens de zwangerschap vergroot de diversiteit en veerkracht van je darmmicrobioom. Het beste zwangerschapsadvies dat ik je kan geven is om tijdens de zwangerschap een voedingsplan te volgen met een verscheidenheid aan kleurrijke vruchten en groenten, volle granen en peulvruchten. Probeer elke week wat meer plantaardige of zaad-gebaseerde maaltijden op te nemen in je menu en experimenteer met nieuwe ingrediënten tot je jouw favoriete recepten vindt!

Prenatale voeding: DHA en vitamine D tijdens de zwangerschap

Voor en tijdens de zwangerschap hebben Omega-3, en zowel EPA als DHA veel voordelen.

Omega-3 zorgt voor de gezondheid en werking van uw celmembranen, maar spelen ook een belangrijke rol bij ontstekings- en immunologische reacties. Hun betrokkenheid bij ontstekingen ondersteunt de versterking van de darmbarrière en regelt de translocatie van immuunstimulerende endotoxinen in de bloedbaan. Omega-3 vetzuren helpen eigenlijk de ontstekingscascade te verminderen. Dit is bijzonder belangrijk voor de vruchtbaarheid en zwangerschap.

Een normaal vitamine D-gehalte is belangrijk tijdens de zwangerschap. Het draagt bij aan gezonde en effectieve voortplantingsorganen en darmen. Vitamine D helpt bij het reguleren van ‘tight junctions’ in de darm, wat uiteindelijk resulteert in een sterkere darmbarrière en een betere algehele gezondheid. Hoge vitamine D-waarden worden in verband gebracht met betere resultaten van vruchtbaarheidsbehandelingen en een lager risico op zwangerschapsdiabetes.

een combinatie van Omega-3, vitamine D en olijfolie blijkt de gezondheid van het sperma en de ontwikkeling van het embryo te verbeteren. De combinatie van Omega-3 met olijfolie zorgt voor een synergetische ondersteuning, omdat de natuurlijke beschermende polyfenolen in olijven Omega-3 beschermen tegen oxidatie, waardoor hun absorptie en biologische werkzaamheid wordt gewaarborgd.

Het eten van veel voedingsmiddelen die rijk zijn aan Omega-3 tijdens de zwangerschap heeft veel voordelen. De drie belangrijkste Omega-3 vetzuren zijn alfa-linoleenzuur (ALA), eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De eerste komt voornamelijk voor in plantaardige oliën (de belangrijkste zijn lijnzaad-, soja- en koolzaadolie). De andere twee komen vooral voor in vis en andere zeevruchten, waardoor ze moeilijker regelmatig in een veganistisch of vegetarisch dieet kunnen worden opgenomen. Als je vindt dat jouw voedingsplan tekortschiet in deze Omega-3 voedingsmiddelen voor de zwangerschap, kunt je supplementen nemen.

Prenataal DHA en Omega-3 voordelen bij zwangerschap

Prenataal DHA helpt het risico op vroeggeboorte te verminderen en stimuleert een gezonde ontwikkeling van de hersenen en de ogen van de foetus. Omega-3 tijdens de zwangerschap heeft voordelen voor de gezondheid van de baby en voor de emotionele gezondheid van de moeder. Ze zijn zeer belangrijk voor een gezonde zwangerschap. Het vaststellen en behouden van evenwichtige Omega-6:3 waarden heeft voordelen vanaf de conceptie tot de geboorte en daarna. Het opnemen van essentiële vetzuren in de voeding van uw baby of peuter is belangrijk voor een gezonde groei en ontwikkeling van uw kind.

Darmgezondheid en zwangerschap: Het microbioom

Belangrijke veranderingen in het darmmicrobioom blijken te leiden tot hormoononevenwichtigheden, ontregelde immuunrespons, gastro-intestinale disfunctie en verstoring van de darmbarrière. Het verzorgen van uw darmmicrobioom wordt positief gestimuleerd om de vruchtbaarheid te vergroten en voor een gezonde zwangerschap.

Volgens dr. Cecilia Kitic,  Directeur van The IVF Project en Fertile Gut,  is er een geweldige tweerichtingscommunicatie tussen de darmen en de rest van het lichaam. Het beïnvloedt de gezondheid van de eicellen, de kwaliteit van het sperma en zelfs de ontvankelijkheid van de baarmoeder.

Het microbioom van de moeder speelt een belangrijke rol in de zwangerschap en de ontwikkeling van de baby. Door je darmen te vertoetelen vóór de conceptie, legt je een goede basis voor de bevruchting en een gezonde en gelukkige zwangerschap.

Zwangerschap en beweging

Hoewel voeding is een effectieve beindvloeder van onze darmmicrobiota, kan lichaamsbeweging ook de diversiteit van onze darmbacteriën verbeteren. Lichaamsbeweging tijdens de zwangerschap verhoogt het aandeel goeie bacteriën in onze darmen, waardoor het gunstig is voor de stofwisseling  van zowel het kind als de moeder toenemen.

De winnende combinatie: Voordelen van beweging, gezonde voeding en geestelijk welzijn tijdens de zwangerschap

Een gelukkige, zwangere moeder heeft meer kans op een gelukkige, gezonde zwangerschap. Dr. Cecilia Kitic heeft drie belangrijke tips voor zwangerschapsverzorging:

Kom in beweging. Net zoals lichaamsbeweging goed is voor de vruchtbaarheid, is het ook belangrijk voor een gezonde zwangerschap en baby. Enkele gezondheids- en fitnessvoordelen voor u en uw kind zijn onder andere een verhoogde hersenactiviteit van de baby, verbeterde spierkracht, minder lage rugpijn, angst, misselijkheid en een snellere hersteltijd na de bevalling. Beweging is ook goed voor uw darmmicrobioom – het stimuleert de diversiteit en komt uw algemene gezondheid ten goede.

Diversiteit is belangrijk. Onze darmbacteriën houden van afwisseling – vooral van veel verschillende plantaardige voedingsmiddelen. Diversiteit in uw voeding betekent dat u veel verschillende voedingsmiddelen eet, met elk hun unieke speciale polyfenolen, mineralen en vitaminen. Maak een lijst om te zien of u elke week 30 verschillende plantaardige voedingsmiddelen in uw voeding heeft.

Geef prioriteit aan uw welzijn. Onze darmen en hersenen zijn nauw met elkaar verbonden. Als we voortdurend onderweg zijn of te maken krijgen met veel stress en angst, komt het vaak voor dat er veranderingen in uw maag-darmstelsel plaatsvinden. Strategieën om ons sympathisch zenuwstelsel te kalmeren helpen onze nuttige microben te voeden en ontstekingen te verminderen. Lichaamsbeweging tijdens de zwangerschap, luidkeels zingen, diepe, langzame ademhaling en Omega-3 zijn allemaal goed voor onze darmen en ons zenuwstelsel om veerkracht op te bouwen.

Zinzino’s methode voor zwangerschapsvoeding

Zwangerschap is een bijzondere tijd voor vrouwen, omdat het lichaam zich voorbereidt op het de komst en de bevalling van een bundeltje vreugde. De voedingsbehoeften van nieuwe moeders veranderen ook, en hun voeding moet worden aangepast aan het nieuwe ritme. Er zijn verschillende vitaminen en mineralen nodig voor een gezonde zwangerschap en baby, zoals een evenwichtige inname van Omega-6 en Omega-3 vetzuren. Om ervoor te zorgen dat zwangere vrouwen de voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben, heeft Zinzino het zuivere, hoogwaardige voedingssupplement Polyphenol Omega Balance ontwikkeld, die enkele noodzakelijke vitaminen en mineralen voor zwangere vrouwen, aanvult en ondersteunt. Het levert ook voordelen voor het ongeboren kind in de eerste levensfase.

BalanceOil+ is een Omega-3 vetzuren supplement met een hoog gehalte aan olijfpolyfenolen en vitamine D3. Door het hoge gehalte aan polyfenolen is BalanceOil+ een klasse apart wat betreft de opname van de voedingsstoffen in het lichaam in vergelijking met traditionele visolie. De synergetische formule corrigeert en behoudt op veilige wijze EPA- + DHA-niveaus en de Omega-6:3 verhouding in het lichaam, terwijl olijfpolyfenolen cellen beschermt tegen oxidatie en de absorptie optimaliseren. BalanceOil+ ingrediënten zijn een geweldige mengeling van oliën verkregen van kleine, in het wild gevangen vissen en voortijdig geoogste extra virgine olijfolie, en dragen bij aan het normaal functioneren van het hart(ref:), de hersenenen(ref) het immuunsysteem(ref). BalanceOil+, is een ochtendritueel dat lang na de zwangerschaps-, baby- en kleuterfase zal blijven bestaan.

Als u op zoek bent naar een vegetarische of veganistische optie, is Zinzino BalanceOil+ Vegan de perfecte keuze. Deze bevat Omega-3 ALA EPA, DPA en DHA uit zeewier, antioxidanten en Omega-9 uit olijfolie en Omega-3 SDA uit Ahiflower® zaadolie. Het bevat geen onveilige ingrediënten. BalanceOil+ Vegan zorgt voor een veilige en effectieve dosering en een optimale opname van Omega-3 vetzuren.